Seizoen 2000-2001

 

In de evaluatievergadering werd vooruitgekeken naar het komende jarig jubileum dat in het volgende jaar gevierd zou worden. Vanwege het jubileum en het feit dat er eerst onduidelijkheid was over het precieze aantal jaren werd “Kun dok telle” als toepasselijk motto gekozen. De overige “jubileumgebeurtenissen” werden in de zomer al voorbereid.

Uiteraard was de personeelsbezetting van de SKKZ onderwerp van gesprek. Jolanda Frijters werd de nieuwe penningmeester. Als nieuw bestuurslid trad Francis Melissen toe. Bij de raad gaf Freek Dirne te kennen een jaartje over te slaan. Jeroen Kerstens deelde mee te stoppen. Als nieuweling meldde Jeannet Konings zich, waardoor de Raad op sterkte bleef. Ook het feit dat enkele leden nu al aangegeven hebben om te gaan stoppen na dit jaar zorgt ervoor dat er steeds nog naar nieuwe kandidaten gezocht wordt.

Binnen de Stichting leefde de wens om meer publiciteit en media-aandacht te krijgen voor het Zegse carnaval. Walter Coppens werd bereid gevonden om hierin te proberen verandering te brengen.

 

 

Bij de viering van een jubileum hoort uiteraard een receptie en een feestavond. Deze werd gehouden op 21 oktober in Kerkzicht. Na de receptie van 19.00 tot 20.30 uur was er aansluitend een Back to the Sixties avond, waarbij de zaal met decors geheel in stijl omgebouwd was.

De presentatie van dit jaarboek zou in eerste instantie ook op deze avond plaatsvinden, maar werd door de tijdsdruk uitgesteld naar latere datum. Bij deze presentatie is er dan ook een foto-expositie of eventueel een filmpresentatie te zien.

Een andere jubileumactiviteit is waarschijnlijk het uitbrengen van een CD waarop alle carnavalsliedjes te beluisteren zijn, die in de loop van de jaren in ons dorp zijn gemaakt. Naast de werkzaamheden die verband houden met het drieëndertig jarig jubileum wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan het reguliere carnavalswerk. De elfde van de elfde viering zal nauwelijks worden gewijzigd. Zodat ook deze keer wordt gestreden om de “Grote prijs van de Zeg”.

In ’t Velleke Vol zullen één of twee pagina’s verzorgd worden door kinderen, waardoor deze groep ook hierbij betrokken wordt.

Er is een nieuwe prinsenwagen gekocht, welke de komende jaren dienst zal moeten doen.

De overige voorbereidingen voor het carnaval van seizoen 2000-2001 zullen door de groep uiteraard weer snel ingezet worden, zodat we er vanaf het Limonadebal, 18 februari, weer als vanouds er tegenaan kunnen gaan in het Grasduinersdurp.