Seizoen 1985-1986

 

Voor het seizoen 1986 wordt tijdens de elfde van de elfde viering bekend gemaakt dat Nilles de derde stopt als Prins. Op het toneel in het parochiehuis wordt een stapel dozen opgestapeld. Onder toeziend oog van bijna alle kinderen van de Zeg daagt de voorzitter van de stichting, de boerenraadsleden uit om op de stapel dozen te klimmen, dit verwijzend naar het motto: “Oe kom durrop”. Wie als eerste boven is zal de nieuwe Prins worden. Tot grote hilariteit van de aanwezigen stuntelen alle leden tijdens de beklimming. Tot ieders verrassing kruipt uiteindelijk Marijn van Beek, voor het carnaval geen onbekende, onder de stapel dozen vandaan. Hij wordt de nieuwe Prins en zal regeren als Prins Marijn de eerste, de opvolger van Nilles de derde. Joke Ossenblok wordt geïnstalleerd als pliessie Sjoekske. Jan van Beek is voor de elfde keer nar.

Erwin Lazeroms (zoon van Puk) en Jan van Overveld worden lid van de stichting. Erwin krijgt de functie van Sjampetter.

Omdat het carnaval de kosten kan dekken met inkomsten uit andere activiteiten zoals rik-avonden (onder leiding van Co Moerkens), advertenties in ’t Velleke Vol, bingoavonden, steunkaarten en deelname aan de grote clubactie, kan de entree, welke op zaterdag-avond wordt gevraagd in de Nieuwenberg, worden afgeschaft.

Het gemeentelijk Prinsenbal wordt dit jaar voor de eerste keer op de Zeg georganiseerd.

Na afloop van dit seizoen nemen Annie Heijnen (secretaris) en Toon Oomen (voorzitter), afscheid van de Stichting KinderKarnaval Zegge.

“Durrem kom ik ’t zègge, ziedut lèège of eddut dur dat ut wir gèèf is en dat we blijve gaon en dat we wèèrt bieje en dat we toch durrop komme om volgent jaor te zègge: oe kom durraf”.

Aldus Moestas dit jaar in ’t Velleke Vol (1986).