Seizoen 1984-1985

 

In 1985 is het motto: “We blijve gaon”. Dit om aan te geven dat men vindt dat alles prima gaat. In ’t Velleke vol vermeldt de voorzitter met enige trots dat ideeën uit de Zegse carnavalskrant overgenomen worden door diverse andere verenigingen buiten de Zeg. Zo vindt men verhalen uit de krant van K. Nor (Tiesje de Groen) en Rik de Kneuzerik terug in Breda en Hoeven.

Met de elfde van de elfde viering slaan de Jozefwijk, ’t Meulekwartier, de Liturgiegroep (Orna Vroegrijk), de Basisschool en de Speelinstuif , de handen ineen om dit feest grootser op te zetten.

In de ochtend worden door de kinderen peejen (bieten) uitgehold en van kaarsjes voorzien. Na de avondmis, die in het teken staat van Sint Maarten, is er een optocht door de Zeg mmv de drumband. De kinderen dragen de peejen met zich mee. Na de optocht is er een traktatie in de Nieuwenberg, gevolgd door de presentatie van Prins en gevolg. De andere dag is er een grootse playback show, onder leiding van Jan van Beek.

Dit programma zal als vast item de komende jaren worden gehanteerd.

Er is afscheid genomen van ’t Kapelleke. Een nieuwe boerenkapel, de Tussendurkes, onder leiding van Ad van Ginneken neemt de muzikale ondersteuning over.

Omdat er extra drukte is door allerlei activiteiten wordt besloten de prinsenwagen in modules te bouwen, zodat deze makkelijk te demonteren is. Ook kunnen nieuwe delen gemakkelijk worden toegevoegd. De bouwput voor deze wagen is in de schuur van Jan van Meel in de Hoefstraat.

Kiske Jacobs stopt als Bellezjee.