Seizoen 1986-1987

 

In 1987 is het motto “Wak zegge wou”. Cees Thijs treedt aan als interim voorzitter en doet in ’t Velleke vol een oproep aan de bewoners van de Zeg om extra boerenraadsleden te werven. Dit omdat enkele zittende leden hebben aangekondigd het volgend jaar te zullen stoppen.

Sjoekske belooft voor de optocht haar brommerke goed na te zullen laten kijken, omdat dit vervoermiddel tijdens de optocht het vorige jaar dikwijls was stilgevallen. Tijdens deze optocht houdt ze de motor goed draaiende, dat wou ze zeggen.

Omdat de wijkbals en de bals van de andere verenigingen in de loop van de tijd zijn verdwenen vermelden de wagenbouwers van ’t Meulekwartier bij wijze van grap, via de krant dat er op vrijdagavond een bouwersbal is georganiseerd in Kerkzicht. Kastelein Marijntje Breugelmans, in eerste instantie licht in paniek omdat hij nergens van af weet, speelt hier echter goed op in, zodat er spontaan een gezellige avond met alle wagenbouwers ontstaat. In de volgende jaren wordt deze avond uitgebreid en in het carnavalsprogramma opgenomen.

 

In dit jaar worden de overige bestaande activiteiten gecontinueerd.

Na een aantal jaren van enorme inzet nemen Cees Thijs en Dennis Heijnen afscheid van het Zegse carnaval.

Boer Laauwe kwaam bij Twan Baolemaans in de wienkel: Correke, wulde gij duidelijk op de fles schrijve welk of vor mun koej is en welk vor mun vrouw, ik zou nie gère emme datter iets meej mun koej gebeurd.

Uit ’t Velleke Vol (1986).