Seizoen 1987-1988

 

Het motto dit seizoen luidt: “We breien uit”, dit om aan te geven dat er weer nieuwe leden tot de stichting zijn toegetreden.

Naast nar Jonas komt een tweede nar, Wim Haast. Hij zal  ingewerkt worden om de taak het volgend jaar helemaal over te kunnen nemen. De voorzittershamer wordt aanvankelijk gehanteerd door Hans Trampe, echter in januari besluit hij de voorzittershamer terug te geven. Marijn van Beek neemt de rest van het seizoen deze taak waar. Joke Ossenblok neemt het secretariaat op zicht.

De noodklok wordt geluid omdat men verwacht dat op het eind van het seizoen acht mensen de stichting zullen verlaten.

De raad bestaat uit de volgende leden: Hans Trampe, Joke (secretaris) en Don Ossenblok, Jan en Paula van Beek, Bart Maas, Marijn van Beek, Kees Heeren, Erwin Lazeroms, Jan van Overveld en Kees van der Veeken. Kees (penningmeester) stopt aan het einde van het seizoen met zijn activiteiten voor de SKKZ.

De wagen van ’t Meulekwartier haalt de voorpagina van de krant omdat bij de bouw van de wagen het motto wel erg letterlijk werd vertaald. De wagen werd zo groot dat deze de schuur van Frans Ossenblok in de Spiekestraat niet uitkon. Achteraf bleek alles op een grap te berusten.

Marijn en Jan van Beek nemen afscheid als respectievelijk Prins en nar. Marijn neemt definitief het voorzitterschap op zich.

“Het woord Carnaval is afgeleid van carne valis. Het heeft als achterliggende betekenis het vlees vaarwel zeggen, van alles afstand nemen, alles van je afgooien om als vrije geestelijke vogel als mens te kunnen leven, werken bouwen en geloven in God en medemens”.

Aldus Pastoor Hamers in ’ Velleke Vol (1988).