Seizoen 1977-1978

 

De elfde van de elfde viering krijgt extra aandacht. Er is een kleine lampionoptocht. Na afloop worden de kinderen in de Nieuwenberg weer getrakteerd op ligakoeken en chocomel. De belangstelling van de jeugd van de basisschool neemt duidelijk toe.

 

In het tweede jaar van de regeerperiode van Nilles II (1978) wordt als carnavalsstunt op vrijdagnacht door de Zegse raad  in Rucphen de Kraai van de stelling tegenover het gemeentehuis gehaald. Deze kraai (symbool van het Rucphense carnaval) wordt op zaterdagmiddag in de optocht op de Zeg meegevoerd, dit alles onder het motto:

“Ziedut lèège”.

Puk Lazeroms wordt de nieuwe pliessie Bellezjee. Hij volgt hiermee Rom Brans op, die afscheid neemt van de boerenraad.

In ’t Meulekwartier is een jaar eerder een wijkvereniging opgericht, die dit jaar voor het eerst met een grote wagen meerijdt in de Zegse optocht. Ook de vrouwen van ’t Meulekwartier doen dit jaar voor de eerste keer mee. Vanuit deze wijk worden de eerste jeugdprins en  jeugdprinses gepresenteerd: Jantje Hoefnagels en Bonnie van Hassel.

Tijdens het wijkbal van ’t Meulekwartier worden Sjaak en Gerda Slooters gehuldigd omdat ze op die dag elf jaar zijn getrouwd. Adjudant Pascal vindt dit extra bijzonder omdat het carnaval op de Zeg ook al elf jaar leeft.

In de optocht wordt de Noordhoek winnaar bij de grote wagens. De strijd ging tussen de Winkeliers en de Noordhoek. De Zwervers boeken succes met hun landelijke wagen. Op deze wagen speelt Walter Konings op zijn harmonica, terwijl de geit zachtjes mee staat te mekkeren, dit tot groot genoegen van het publiek.

De leut tussen de groeperingen van de Zeg onderling wordt steeds meer op ludieke wijze geuit. Zo worden onderdelen van de carnavalswagens bij elkaar “ontvreemd” en, na aanwijzingen, teruggevonden op de meest gekke plekken.